Emotie-eten

De meest voor de hand liggende methode om af te vallen, is minder eten. Vaak wordt hiervoor een streng dieet gevolgd waarbij je steeds moet nadenken over wat je wel en niet mag eten. Het dieet wordt volgehouden door wilskracht, dat wil zeggen door er heel bewust mee bezig te zijn. Is het doelgewicht eenmaal bereikt, verslapt vaak de aandacht waardoor je weer terugvalt in je oude gewoonten. Dit resulteert al snel weer in een gewichtstoename, het zogenaamde jojo-effect.

De diepe oorzaak van overgewicht is vaak te vinden in het onderbewustzijn. Je onderbewuste heeft veel meer invloed op je eet- en drinkgedrag dan je denkt. Daarom is het van belang te achterhalen wat het onderliggende gevoel is dat ervoor zorgt dat je op deze manier met je voeding omgaat. Emoties kunnen hierin een grote rol spelen. Het kan zijn dat je het lastig vindt om met emoties om te gaan. Sommige mensen hebben dit als kind niet echt geleerd. Regelmatig komt het voor dat je, met de beste bedoelingen, hebt geleerd emoties ‘op te lossen’ met eten en is het door herhaling een gewoonte geworden. En zit dit in je systeem zonder dat je jezelf daarvan bewust bent. Je staat niet stil bij de emotie, maar reageert er direct op door te eten of te snoepen. Je onderbewustzijn weet niet beter dan dat dit de goede aanpak is voor jou. Misschien kreeg je als kind altijd een snoepje als je verdrietig was of pijn had. Of mocht je een zakje snoep uitzoeken als je gewonnen had met sporten, of juist als je verloren had en teleurgesteld was. Ook kan het zijn dat je als kind aandacht nodig had, en je even stil gehouden werd met een snoepje.

Al deze redenen hebben niet veel te maken met het stillen van honger, maar komen voort uit emoties. Je eet dus als directe reactie op de emoties die je ervaart.

Door de inzet van hypnotherapie krijg je inzicht in je emoties en kun je de reactie hierop veranderen. Door het onderbewustzijn te beïnvloeden, verander je jouw gewoonten en gedragingen met betrekking tot je eetpatroon, zodat het bewuste proces als het ware geautomatiseerd wordt. Hierdoor wordt een basis gelegd voor een gezonde levensstijl, en word je op een prettige, effectieve en veilige manier naar je doelgewicht gebracht.

Emotie-eten

{acpt_attachment_hoofdtekst-en-foto_inleiding}

{acpt_page_hoofdtekst-en-foto_hoofdtekst}