Hypnose bij kinderen

Kinderen en hypnose vormt een prachtige combinatie. Hypnose kun je vergelijken met dagdromen en dat is iets wat kinderen van nature al doen. Ze vinden hypnose fijn en reageren er in het algemeen erg goed op. Dit komt omdat kinderen een levendige fantasie en creatieve verbeelding hebben. Ze zijn gewend om te schakelen tussen realiteit en verbeelding en hebben nog geen sterk ontwikkeld kritisch denkvermogen. Daardoor staan ze open voor nieuwe dingen en zijn ze gevoelig voor positieve suggesties. De behandelperiode is dan ook meestal kort.

Voor een kind zijn gevoelens van veiligheid, liefde, een gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen van essentieel belang. Zelfs kleine ervaringen die voor een volwassene onbelangrijk lijken, kunnen door een kind als heel naar of zelfs als traumatisch worden ervaren. Dat kan gaan om een boze stem, een ruzie of woorden als ‘je bent stom’. Maar ook gebeurtenissen als de weg kwijt zijn, een dier dat aangereden wordt, van de schommel vallen of een ziekenhuisopname kunnen een grote impact hebben. Dit kan zich uiten in allerlei uiteenlopende klachten.

Hypnotherapie biedt kinderen de mogelijkheid nieuwe gedragspatronen aan te nemen en zich sterk, zelfverzekerd, kalm en waardevol te voelen. Van groot belang is dat het kind gemotiveerd is om het probleem op te lossen, zodat de gewenste veranderingen doorgevoerd kunnen worden.

Hypnose bij kinderen kan bij zeer veel klachten worden toegepast. Onderzoek heeft aangetoond dat het effectief is bij pijnklachten. Daarnaast kunnen ook negatieve gewoonten, angsten, spanning, gebrek aan zelfvertrouwen, faalangst, verdriet en boosheid door middel van hypnose worden aangepakt.

Lees ook dit artikel eens

Hypnose bij kinderen

{acpt_attachment_hoofdtekst-en-foto_inleiding}

{acpt_page_hoofdtekst-en-foto_hoofdtekst}