Hypnose bij kinderen

hypnose bij kinderen

Kinderen en hypnose vormt een prachtige combinatie. Hypnose kun je vergelijken met dagdromen en dat is iets wat een kind van nature al doet. Kinderen vinden hypnose fijn en reageren er in het algemeen erg goed op. Dit komt omdat kinderen een levendige fantasie en creatieve verbeelding hebben. Ze zijn gewend om te schakelen tussen realiteit en verbeelding. Ook is het kritisch denken bij hen nog niet ontwikkeld. Kinderen staan open voor nieuwe dingen en zijn daardoor gevoelig voor positieve suggesties. De behandelperiode is dan ook meestal kort.

Voor een kind zijn gevoelens van veiligheid, liefde, een gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen van groot belang. Vervelende ervaringen die voor een volwassene heel klein lijken, kunnen door een kind als heel naar of zelfs als traumatisch worden ervaren. Dat kan gaan om een boze stem, een ruzie of woorden als ‘je bent stom’. Maar ook gebeurtenissen als de weg kwijt zijn, een dier dat aangereden wordt, van de schommel vallen of een ziekenhuisopname kunnen een grote impact hebben. Dit kan zich uiten in allerlei uiteenlopende klachten.

Hypnose bij kinderen

Met hypnose help je kinderen een ander gedragspatroon aan te nemen en zich sterk, zelfverzekerd, kalm en waardevol te laten voelen. Van groot belang is dat het kind gemotiveerd is om het probleem op te lossen, zodat de gewenste veranderingen doorgevoerd kunnen worden.

Hypnose kan bij kinderen bij zeer veel klachten worden toegepast. Onderzoek heeft laten zien dat het heel goed werkt bij pijnklachten. Daarnaast kunnen ook angsten, spanning, gebrek aan zelfvertrouwen, faalangst, verdriet en boosheid door middel van hypnose worden aangepakt.

Voor meer informatie, klik op onderstaande link.

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2233760-hypnose-op-recept-in-tientallen-nederlandse-ziekenhuizen